Yrityslaina helposti ja nopeasti

Yrityslaina on yleinen ja suosittu rahoitusmuoto, joka soveltuu kaikenkokoisille yrityksille toimialasta ja yritysmuodosta riippumatta. Yrityslainat ja niiden tarjoajat voidaan jakaa muutamaan eri kategoriaan: alle 2000 euron lainoihin eli ns. “yritysten pikavippeihin”, keskisuuriin 2.000 – 100.000 euron lainoihin sekä suuriin jopa miljoonien eurojen suuruisiin joukkorahoituksiin tai pankkilainoihin.

Tällä sivustolla ei ole mahdollista hakea yrityslainaa emmekä toimi yritysrahoittajana, vaan tarjoamme sivustollamme kattavasti tietoa yrityslainoista ja niitä tarjoavista rahoitusyhtiöistä.

Kuinka paljon yrityslainaa voi hakea ja saada?

Yrityslainan suuruus riippuu usein yrityksen koosta. Helposti ja nopeasti yrityslainaa voi hakea netistä 1000 eurosta jopa 100.000 euroon, mutta yleisimmin netistä haettavat yrityslainat ovat suuruudeltaan alle 30.000 euroa. Myönnettävän lainan suuruuteen vaikuttavat moni eri tekijä kuten yrityksen koko, taloudellinen tilanne sekä mahdolliset vakuudet ja/tai takaajat.

Suuren yrityksen kohdalla lainan tarve voi olla jopa miljoonia euroja, mutta näin suuriin lainoja pystyy myöntämään vain hyvin harva netissä toimiva rahoitusyhtiö. Suuret yritykset hakevat lainaa usein pankeista, mutta yksi yli miljoonan euron yrityslainoja netissä tarjoava toimija on Yrityslainat.fi (Vauraus Suomi Oy).

Kuka voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea mikä tahansa suomalainen yritys toimialasta, yritysmuodosta ja yrityksen koosta riippumatta mikäli:

 • Yritys on rekisteröitynä Suomessa kaupparekisteriin.
 • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä tai verovelkaa.
 • Yrityksellä on lainan takaajaksi taustahenkilö (esim. toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakas), joka on täysi-ikäinen ja puhtaat luottotiedot omaava.
 • Hakijalla tulee olla nimenkirjoitusoikeus yrityksessä, joka hakee lainaa

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina on laina, jossa yritys saa lainan ilman pääomaa tai reaalivakuutta. Yrityslainaa ilman vakuuksia on tänä päivänä helppo hakea Internetissä täyttämällä verkkohakemuksella ja lainapäätöksen voi saada jopa saman päivän aikana. Vakuudettomat yrityslainat vaihtelevat suuruudeltaan ja maksuajoiltaan rahoitusyhtiöittäin, mutta lainoja on tarjolla tuhannesta eurosta alkaen jopa satoihin tuhansiin euroihin, joiden maksuaika on muutamasta kuukaudesta alkaen jopa useiksi vuosiksi.

Vakuudeton yrityslaina vaatii kuitenkin aina yhden tai useamman henkilötakauksen, jossa takaajana voi toimia esimerkiksi yrityksen toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakas. Tämä tarkoittaa sitä että mikäli yritys ei pysty maksamaan lainaan takaisin (esim. konkurssi), joutuu yrittäjä tai muu lainan takaajana toiminut yrityksen taustahenkilö henkilökohtaisesti lainan maksajaksi.

Tiedettävästi ainakaan tällä hetkellä ei ole saatavilla yrityslainoja ilman takausta ja vakuuksia, vaan on valittava joko henkilötakauksen tai vakuudellisen lainan väliltä. Tällä hetkellä vakuudellinen yrityslaina on suositumpi ja yleisempi kuin yrityslaina ilman vakuutta.

Vakuudellinen yrityslaina

Vakuudelinen yrityslaina on yleinen yrityslainan muoto erityisesti suuremmissa yrityslainoissa ja pankkilainoissa. Vakuudellisen yrityslaina tarkoittaa sitä, että lainaa hakeva yritys tarjoaa pankille tai rahoitusyhtiölle jotakin vakuutta eli useimmin rahaa tai muuta omaisuutta (esim. kiinteistöt, sijoitukset, esineet). Mitä suurempia vakuuksia lainan hakijalla on tarjota, sitä suurempi lainarahoitus todennäköisesti onnistuu. Koska lainan myöntäjä saa vakuuden itselleen mikäli laina jää maksamatta, on rahoittajalla pienempi riski lainalle – tämän takia vakuudellinen yrityslaina tarjoaa hakijalleen myös paremmat ehdot ja maltillisemmat korot kuin yrityslaina ilman vakuuksia.

Yrityslainat netistä

Viime vuosina yhä useampi rahoitusyhtiö on alkanut tarjota yrityslainoja netissä, jossa lainan hakeminen yritykselle sujuu helposti ja nopeasti verkkohakemuksella. Yleisimmin yrityslainan suuruus nettihakemuksella muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin euroihin, mutta osa rahoittajista tarjoaa huomattavasti suurempiakin satojen tuhansien tai yli miljoonan euron lainoja yrityksille. Myös pienempään tarpeeseen on tarjolla 1000-5000 euron suuruisia yrityslainoja.

Miksi hakea yrityslainaa netistä?

 • Ilmaiset lainahakemukset ja lainatarjoukset, jotka eivät sido mihinkään ja eivät vaadi lainaneuvotteluja.
 • Nopeat lainapäätökset ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.
 • Ei vaadi aina oman pääoman kiinnityksiä tai reaalivakuuksia.
 • Voit saada lainaa tuhannesta eurosta jopa miljooniin euroihin asti.
 • Joustavat sinulle sopivat maksuajat 6 kuukaudesta jopa 10 vuoteen asti.

Netistä voi saada lainapäätöksen yrityslainalle yllättävänkin nopeasti ilman lainaneuvotteluja, takaajia tai vakuuksia, mutta tällaisten lainojen korot ja kulut voivat olla pankkien tarjoamia ja vakuudellisia yrityslainoja korkeampia. Alla esittelemme muutamia netissä toimivia rahoituspalveluita yrityksille, joista lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti verkossa – voit saada lainapäätöksen ja rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Yritysluotto.fi – lainaa 3.000 € – 100.000 €

Yritysluotto.fi on netissä toimiva lainapalvelu, joka myöntää 3.000 – 100.000 € yrityslainoja 1-12 kuukauden takaisinmaksuajalla kaiken kokoisille yrityksille. Yritysluotto.fi -palvelun hinnoittelu on avointa ja selkeää, jokaiselle lainasummalle ja laina-ajalle on kiinteä toimituspalkkio, johon sisältyy kaikki lainan kulut. Näin tiedät etukäteen kuinka paljon lainasta joutuu maksamaan takaisin yhteensä ja kuukausittain tasaerissä. Yritysluotto.fi palvelun taustalla on OPR-Yritysrahoitus Oy, joka on kuluttajalainoihin erikoistuneen OPR-Vakuus Oy:n tytäryhtiö. Yritys on toiminut vuodesta 2005 lähtien.

Lainan hakeminen Yritysluotto.fi -pavelussa tapahtuu helposti ja nopeasti verkkohakemuksella. Lainaa voi hakea mikä tahansa suomalaisessa kaupparekisterissä oleva yritys, jolla ei ole maksuhäiriöitä. Myös lainan takaajalla tai takaajilla ei saa olla maksuhäiriöitä. Lainahakemusta varten ei tarvitse kerätä perinteisiä tilinpäätösdokumentaatioita ja saat lainapäätöksen jo saman päivän aikana mikäli hakemus on saapunut perille ennen klo 16.

Yritysluotto.fi vaatii yhden yksityishenkilön omavelkaisen takauksen mikäli lainasumma on alle 20.000 € ja yli 20.000 € lainoissa vaaditaan kahden yksityishenkilön omavelkainen takaus.

Yrityslainat.fi – lainaa 20.000 € – 4.999.999 €

Yrityslainat.fi on Vauraus Suomi Oy:n lainaamisen ja sijoittamisen markkinapaikka, josta voi hakea lainaa sekä sijoittaa lainoihin. Lainaa voi hakea yritykselle 20.000 eurosta jopa 4.999.999 euroon asti 6 kuukauden – 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan korko alkaa 4%:sta, jota lasketaan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan. Takaisinmaksulle on vaihtoehtoina kuukausilyhenteinen tai kertamaksulyhteinen maksuohjelma.

Yrityslainat-verkkopalvelusta voi hakea lainaa Suomessa rekisteröity yhtiö, jolla on riittävä takaisinmaksukyky. Lainan hakeminen onnistuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti yhtiöt, joissa sinulla on nimenkirjoitusoikeus – tämän jälkeen voit valita yhtiön ja täyttää hakemasi lainan tiedot. Liitetiedostoiksi tarvitset viimeisen vahvistetun tilinpäätöksen, kirjanpitoajot kuluneesta tilikaudesta, kuvauksen rahoitushankkeesta, tiliotteen yhtiön maksuliiketilistä sekä hallituksen kokouksen päätöksen lainan hakemisesta.

Rahoittaja.fi – lainaa 3.000 € – 50.000 €

Rahoittaja.fi on Corona Capital Oy:n rahoituspalvelu verkossa, josta voi hakea 3.000 € – 50.000 € yrityslainaa 3-12 kuukauden maksuajalla. Lainan lyhentäminen tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Rahoittaja.fi yrityslainaa voi hakea Suomessa kaupparekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys, jolla ei ole verovelkaa ja maksuhäiriöitä. Lisäksi yhtiön oman pääoman tulee olla positiivinen ja yrityksellä on vakuus tai henkilötakaaja turvaamaan yrityslaina.

Suomen Yrityslaina – lainaa 1.000 € – 25.000 €

SuomenYrityslaina.fi myöntää kuukausilyhenteisiä 1.000 € – 25.000 € kertaluottoja yrityksille, jotka ovat rekisteröity Suomen kaupparekisteriin ja olleet toiminnassa yli 2 kuukautta. Lisäksi yrityksellä eikä lainan takaajilla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Uusille asiakkaille laina-aika on 1-6 kuukautta, mutta vanhoille asiakkaille ja lainan korotuksille voi hakea enintään 12 kuukauden maksuaikaa. Lainan hinta on aina yrityskohtainen väliltä 1,75-4,95 %.

FIN Yritysrahoitus – lainaa 2.000 € – 10.000 €

FIN Yritysrahoitus myöntää lainaa yrityksille 2.000 – 10.000 euron väliltä joustavalla 6-24 kuukauden laina-ajalla. Lainaa voi hakea Finrahoitus.fi -sivuston kautta verkossa kaikenkokoiset yritykset yritysmuodosta riippumatta – ilman tilinpäätösten ja muiden liitteiden toimittamista. Alle 3000 euron lainoilla vuotuinen nimelliskorko on 9,9% ja yli 3000 euron lainoilla 14,9%. Lisäksi lainan kuluihin lisätään kertaluonteinen järjestelypalkkio, jonka suuruus (349 € – 1199 €) riippuu lainan määrästä. Korkokulujen ja järjestelypalkkion lisäksi lainan kuluina on 9 €/kk tilinhoitomaksu.

Lainaa hakevalta yritykseltä ei edellytä pitkää historiaa, mutta lainan takaajana tulee olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilöistä kuten osakas, hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja. Takaajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja asuinpaikan tulee olla Suomessa.

Rahaneuvos.fi – lainaa 400 € – 2.000 €

Rahaneuvoksen lyhytaikainen yrityslaina on suunnattu pienille yrityksille ja yrittäjille. Lainaa voi hakea uutena asiakkaana enintään 600 euroa 30 päivän maksuajalla. Tällä hetkellä Rahaneuvos tarjoaa ensimmäisen lainan ilman korkoja ja käsittelykuluja, mikäli lainan maksaa eräpäivään mennessä takaisin.

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti verkkohakemuksella Rahaneuvos.fi -sivustolla. Lainahakemuksen voi tehdä suomalaisen yrityksen kaupparekisteriin merkitty vastuuhenkilö – yritysmuodolla ei ole merkitystä. Laina edellyttää yrityksen vastuuhenkilön antamaa nimitakausta, mutta reaalivakuuksia ei tarvita.

Yrityslaina pankista vs. rahoitusyhtiöltä

Pankit myöntävät tällä hetkellä yrityslainoja heikosti varsinkin pk-yrityksille, ellei yrityksen taloudellinen tila ja vakuudet riitä nykyisen yleisen taloustilanteen takia tiukentuneisiin lainanmyöntämisperusteisiin. Tämä on luonut markkinoille kysyntää yksityisten rahoitusyhtiöiden tarjoamille vakuudellisille ja vakuudettomille yrityslainoille sekä muille rahoitusmuodoille kuten laskut heti rahaksi -palveluille.

On arvioitu, että tulevien vuosien aikana yrityslainamarkkinat tulevat siirtymään entistä enemmän pankeilta yksityisille rahoitusyhtiöille – jo viime vuosina netistä haettujen yrityslainojen määrä on moninkertaistunut ja erityisesti ulkomailla pankkien osuus yrityslainojen myöntäjinä on laskenut. Syitä muutokselle on monia, mutta netissä toimivat rahoittajat ovat onnistuneet lyömään pankit nopeudessa, joustavuudella, vähemmällä byrokratialla ja lainojen myöntämisellä ilman vakuuksia. Pankkilainojen etuina on edullisempi hinta ja mahdollisuus vaikuttaa lainan myöntämiseen lainaneuvotteluissa pankin konttorissa.

Pankkien tarjoamat yritysrahoituspalvelut

Tyypillisin pankkien myöntämä yrityslaina on velkakirjalaina, jonka korko muodostuu viitekorosta ja pankin omasta korkomarginaalista. Vaihtoehtoja koroille ovat mm. kiinteä korko, Euribor ja Prime-korko. Lainan ehdot, käyttötarkoitus, maksusuunnitelma ja mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet sovitaan aina hakijakohtaisesta lainaneuvotteluissa.

Kokosimme yleisimpien suomalaisten pankkien sivustoilta erilaiset rahoitusvaihtoehdot kätevästi alla olevaan listaukseen. Pankkien rahoitustarjonnasta löytyy myös paljon erilaisia vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja yrityslainoille kuten esimerkiksi luotolliset yritystilit, leasing- ja osamaksurahoitus sekä myyntisaatavarahoitus eli factoring.

 • Nordean yritysrahoitustarjontaan kuuluvat mm. maksuliiketiliin liitettävä Luottolimiitti, 25.000 euroon asti ulottuva Yrityksen Joustoluotto ja laskusaatavien rahoittamiseen tarkoitettu Laskuluotto.
 • OP-Pohjola / Osuuspankki tarjoaa yrityksille mm. yritysluotot, luotolliset tilit, rahoituslimiitit, osamaksu-, leasing- ja factoring-rahoitus.
 • Handelsbanken tarjoaa useita erilaisia rahoitusratkaisuja yrityksille kuten velkakirjalainaa, rahoituslimiittejä, valuuttalainaa, luotollisia tilejä, laskusaatavapalveluita sekä osamaksu- ja leasing-rahoitusta.
 • Danske Bank tarjoaa yrityslainaa tyypillisesti 3-10 maksuajalla sekä leasing- ja osamaksurahoitusta.
 • Aktia Pankki tarjoaa lainaa yrityksille, luotollisia yritystilejä sekä osamaksu-, leasing- ja factoring-rahoitusta.
 • S-Pankki ei tällä hetkellä tarjoa rahoituspalveluita uusille pienyritys- tai yhdistysasiakkaille.
 • Oma Säästöpankki tarjoaa yrityslainoja sekä pankkitakauksia vakuudeksi lainoille.

Yrityslaina toiminimelle

Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä voi myös hakea yrityslainaa, sillä yrityslainoilla ei ole yritysmuodolle tai yrityksen koolle asetettuja rajoituksia. Toiminimellä lainan takaajana toimii yrittäjä itse – kunhan toiminimiyrittäjä on vähintään 18-vuotias, Suomessa asuva, verovelaton ja puhtaat luottotiedot omaava. Toiminimelle haettu yrityslaina ei yritysmuodosta johtuen juurikaan eroa yrittäjän henkilökohtaisesta lainasta, mutta yrityslainan kulut voi vähentää toiminimen kirjanpidossa.

Lainaa yrityksen perustamiseen tai uudelle yritykselle

Netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä on vaikea saada lainaa yrityksen perustamiseen tai juuri toimintansa aloittaneen uuden yrityksen rahoittamiseen. Useimmat rahoitusyhtiöt eivät aseta vaatimuksia lainaa hakevan yrityksen iälle, joten mikään ei estä kokeilemasta lainan saantia täyttämällä hakemuksen verkossa. Pelkkä lainahakemuksen jättäminen ei sido hakijaa hyväksymään lainatarjousta.

Aloittavan yrityksen kannattaa myös tutustua Suomen valtion omistaman erityisrahoitusyhtiö Finnveran rahoitustarjontaan, joka tarjoaa mm. alkutakauksia pankkilainoille ja lainarahoitusta 10.000 eurosta 50.000 euroon ilman muita rahoittajia. Finnvera tarjoaa myös yli 50.000 euron lainoja mikäli hankkeessa on riittävä omarahoitusosuus ja muita rahoittajia kuten esimerkiksi pankki.

Lisäksi yrittäjän on myös mahdollista hakea esimerkiksi henkilökohtainen pankkilaina tai kulutusluotto, jonka voi sijoittaa yritykseen.

Naisyrittäjälaina

Naisyrittäjälaina oli Finnveran yrityslaina naisille, jonka tarkoituksena oli kannustaa naisia yrittäjiksi. Nykyään Finnvera ei enää tarjoa naisyrittäjälainaa tasa-arvon nimissä. Aikoinaan naisyrittäjälainan edellytyksinä oli mm. naisten enemmistöosakkuus yhtiössä, vähintään yksi päätoiminen naisosakas yrityksen johtoportaassa ja vähintään 5 työntekijää.

Yrityslaina ilman luottotietoja

Yrityslainaa on kuten mitä tahansa muutakin lainaa haettaessa on tärkeää, että luottotiedot ovat kunnossa. Yrityslainojen kohdalla yrityksellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, verovelkaa sekä myöskin lainan henkilötakaajan luottotietojen tulee olla kunnossa. Luottotiedottomalle tai huonossa taloudellisessa tilanteessa olevan yrityksen rahoittamiseen on yhtenä vaihtoehtona laskurahoitus, jossa luottoluokitus ja rahoituspäätös perustuu pitkälti laskun maksajien maksukykyyn.

Yrityslaina ulkomailta

Suomalaisilla lainanantajilla on edellytyksenä lainansaannille, että yritys on rekisteröity Suomessa ja sen vastuuhenkilöllä/takaajalla on pysyvä asuinpaikka Suomessa. Tämän takia esimerkiksi Virossa asuva suomalainen yrittäjä ei voi saada yrityslainaa Suomesta. Ulkomailla asuvan yrittäjän tai suomalaisen yrityksen on kuitenkin mahdollista hakea yrityslainaa ulkomaalaisilta pankeilta tai rahoitusyhtiöiltä – tosin ulkomaalaisen rahoittajan löytäminen voi olla hankalaa, sillä kaikki eivät myönnä lainoja ulkomaalaisille yrityksille aivan kuten suomalaisetkin rahoitusyhtiöt. Lisäksi yrityslainan hakeminen ulkomailta on monimutkaisempaa ja vaatii enemmän paperityötä. Suomalaisen yrityksen on huomattavasti helpompi hankkia yrityslaina Suomesta, sillä lainantarjoajia ja erilaisia lainatuotteita on tarjolla runsaasti.

Yrityslainat ja sen yleisimmät käyttökohteet

Yrityislainoilla on monia eri käyttökohteita ja usein se haetaan suurempaa investointia varten, mutta käyttökohde riippuu aina jokaisen hakijan rahoitustarpeesta. Lainan hakeminen ei ole aina negatiivinen asia, vaan sen avulla voidaan esimerkiksi rahoittaa yrityskauppa, yrityksen kasvua tai vaikkapa uuden liiketoiminnan käynnistäminen. Käyttökohteita on siis monia, alla listaamme yleisimpiä:

 • Laitehankintojen, ajoneuvojen tai muiden investointien rahoittajana.
 • Liiketoiminnan laajentaminen esim. uuden ravintolan tai myymälän perustaminen.
 • Yrityslaina voi olla joskus edullisempi tai parempi vaihtoehto laskujen myynnille.
 • Kiinteistön osto tai muutto uusiin toimitiloihin.
 • Projektien rahoittamiseen esimerkiksi rakennusalalla.
 • Uusien työntekijöiden palkkaamiseen.
 • Yritys- tai liiketoimintakaupan rahoituksessa.
 • Käyttöpääomapuskurirahaksi tai kausittaisen kassavirran vaihtelun tasoittajana.

Vakuudetonta yrityslainaa käytetään myös ns. “siltarahoituksena” esimerkiksi Tekes-tukia varten tai vakuutena suurempaa vakuudellista yrityslainaa varten. Esimerkiksi yhdistämällä vakuudettoman ja suuremman vakuudellisen yrityslainan on mahdollista saada laina matalammalla korolla.

Pientä yrityslainaa haettaessa hakijalta ei kysytä lainkaan tai kovin tarkasti mihin yritys aikoo käyttää lainan, mutta suurissa lainoissa, pankin myöntämissä lainoissa ja joukkorahoitetuissa yrityslainoissa lainan tarve ja käyttökohde tarvitsee kertoa tarkemmin.

Vertaa yrityslainat ja löydä edullisin laina yritykselle

Yrityslainavertailu voi olla työlästä ja hankalaa, koska markkinoilla on paljon yrityslainaa tarjoavia toimijoita ja erilaisia ja eri tavoin hinnoiteltuja lainatuotteita. Vertailua kannattaa kuitenkin ehdottomasti tehdä sillä vertailemalla voi säästää lainojen kuluissa suuria summia. Vertailusta tekee hankalampaa se, että vain hyvin harvat yritysrahoitusyhtiöt tarjoavat lainoilleen samanlaiset korot kaikille hakijoille, sillä korkoon vaikuttavat usein rahoitusyhtiön tekemä yrityksen luottoluokitus. Tämän takia vertailua varten saattaa joutua kilpailuttamaan rahoittajat lähettämällä useampia lainahakemuksia, jotta edullisimman yrityslainan löytäminen vertailemalla on mahdollista. Kokosimme alle yleisimmät yrityslainojen hintaan ja korkoihin vaikuttavat tekijät.

Yrityslainan korot ja kulut

Lainan korko on varmasti ensimmäinen asia, jota jokainen lainoja vertaileva ensimmäisenä katsoo. Normaalisti rahoittajat määrittävät luottoluokituksen yrityksellesi, jonka perusteella lainan korko määräytyy. Markkinoilla on tarjolla myös lainoja kiinteällä toimituspalkkiolla kuten esimerkiksi Yritysluotto.fi -sivustolla. Korkean luottoluokituksen yritykset voivat saada lainaa pienemmän rahoittajalle aiheutuvan riskin takia edullisemmin. Lainamarkkinoilla on tarjolla myös lainoja kiinteällä korolla. Toinen merkittävä tekijä korkoihin ja todellisiin lainan kuluihin on maksuaika ja lainan suuruus. Luonnollisesti pidemmällä maksuajalla voit saada pienemmän koron ja maksuerät, mutta tulet maksamaan enemmän kuluja. Yrityslainojen kulut ovat vähennyskelpoisia kirjanpidossa.

Yrityslainan takaisinmaksuaika

Yleisimmin yrityslainat ovat kuukausilyhenteisiä ja maksuajan pituus vaikuttaa maksuerän suuruuteen. Pitkällä maksuajalla kuukausierä on pienempi, mutta lainasta aiheutuvat kokonaiskulut suuremmat. Lyhyellä maksuajalla kuukausierä on korkeampi, mutta saat lainan maksettua takaisin edullisemmin. Kuluiltaan edullinen, mutta lyhyen maksuajan laina voi kuitenkin koitua tiukaksi, joten joustavuudella voi olla suurempi hyöty kuin säästöissä todellisissa kuluissa.

Maksuajat netistä haettavilla yrityslainoilla alkavat muutamasta kuukaudesta jopa 10 vuoden mittaiseen maksuaikaan. Kuukausilyhenteiselle lainalle hieman harvinaisempi ja vaikeammin saatava vaihtoehto on kertalyhenteinen laina (“bullet-laina”), joka maksetaan korkoineen ja kuluineen takaisin yhdessä erässä laina-ajan päätyttyä.

Yrityksen koko ja taloudellinen tila

Suuret ja korkean luottoluokituksen omaavat yritykset ovat rahoittajien näkökulmasta ihanteellisimpia asiakkaita, sillä lainan tarve sekä maksukyky ovat suuria. Se myös tarkoittaa rahoittajalle suuren lainan tuomia suuria korkotuottoja pienellä riskillä. Tämän takia pienemmän riskin lainoihin rahoittajat pystyvät tarjoamaan pienempiä korkoja ja usein myös vakavaraisilla yrityksillä on mahdollisuudet tarjota hyvät vakuudet lainalle. Pääsääntöisesti vakuudellinen yrityslaina on edullisempi kuin vakuudeton yrityslaina.

Haettava lainasumma

Viimeisimpänä lainan suuruus vaikuttaa suoraan kuluihin, koska euromääräisesti suuremman lainan kulut ovat korkeammat vaikka korkoprosentti olisikin pienempi. Tämän takia onkin hyvä nyrkkisääntö hakea lainaa vain sen verran mitä oikeasti tarvitsee, sillä käyttämätön lainaraha, joka vain makaa pankkitilillä kasvattaa lainan kuluja.

Yrityslainat sijoituskohteena

Yrityslainoihin on myös mahdollista sijoittaa. Osa yrityslainoja tarjoavista palveluista toimivat vertailaina-/joukkorahoitusperiaatteella kuten esimerkiksi Yrityslainat.fi ja Fellow Finance. Lisäksi pankkien ja varainhoitoyhtiöiden tarjonnasta löytyy yrityslainarahastoja, joiden varat sijoitetaan rahastosta riippuen suomalaisten, pohjoismaalaisten, eurooppalaisten ja/tai ulkomaalaisten yritysten joukkovelkakirjalainoihin. Esimerkkeinä mainittakoon yrityslainarahastoista OP-Yrityslaina ja Evli Yrityslaina -rahastot.

Tarvitsetko apua yrityslainan hakemisessa?

Jos etsit yli 50.000 euron yrityslainaa, suosittelemme Finanssitaito Oy:n konsultointipalveluita. Yhtiön palveluihin kuuluvat mm. lainanhakupalvelu yksityisiltä rahoittajilta sekä pankeilta, yrityskaupan rahoituspalvelu ja EU-tukirahoituksen hakeminen. Finanssitaito on perustettu vuonna 2010 ja sen kokeneilla yrittäjä- ja rahoitustaustan omaavilla henkilöillä on valmiit rahoittajayhteydet. Palvelusta riippuen yrityksen onnistumisprosentti on 90% – 93,9% ja sen vahvinta osaamista on 50.000 – 50 miljoonan euron lainojen hakeminen.

Pyydä tästä tarjous Finanssitaito-lainanhakupalvelusta »

Yrityslaina nopeasti – Hae lainaa yritykselle netissä

Vielä muutamia vuosia sitten yrityslainan tai muun lisärahoituksen saaminen nopeasti oli lähes mahdotonta monimutkaisten lainahakemusten ja pitkien lainapäätösten käsittelyaikojen takia. Nykypäivänä tilanne on kuitenkin toinen, sillä lähes poikkeuksetta kaikki uudet yrityslainoja netissä tarjoavat verkkopalvelut mahdollistavat lainapäätökset saamisen jo saman päivän aikana helpolla ja nopealla verkkohakemuksella. Alla listatuissa verkkopalveluissa voit hakea yrityslainaa netissä myös ilman vakuuksia.

Yrityslainat.fi
– Lainasummat: 20.000 € – 4.999.999 €
– Maksuaika: 6 kk – 5 v
Hae lainaa nyt »

Yritysluotto.fi
– Lainasummat: 3.000 € – 100.000 €
– Maksuaika: 1 kk – 12 kk
Hae lainaa nyt »

Ferratum Business
– Lainasummat: 2.000 € – 250.000 €
– Maksuaika: enintään 18 kuukautta
Hae lainaa nyt »

SuomenYrityslaina.fi
– Lainasummat: 1.000 € – 25.000 €
– Maksuaika: 1 kk – 6 kk (vanhoille asiakkaille enintään 12 kk)
Hae lainaa nyt »

Rahoittaja.fi
– Lainasummat: 3.000 € – 50.000 €
– Maksuaika: 1 kk – 12 kk
Hae lainaa nyt »

FIN Yritysrahoitus
– Lainasummat: 2.000 € – 10.000 €
– Maksuaika: 6 kk – 24 kk
Hae lainaa nyt »

Rahaneuvos.fi (hyvä pienille yrityksille)
– Lainasummat: 400 € – 2.000 €
– Maksuaika: 30 vrk
– Uudelle asiakkaalle ensimmäinen laina ilman korkoja ja kuluja!
Hae lainaa nyt »