Laskurahoitus

Laskurahoitus on yritysrahoituksen muoto, jossa yritys myy yksittäisen tai useita laskuja rahoitusyhtiölle, joka rahoittaa laskut maksamalla ne heti yrityksen tilille rahoitus provisiolla vähennettynä. Laskurahoitus on yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista parantaa yrityksen kassatilannetta jo ennen laskujen eräpäivää.

Laskurahoitus on monelle yrittäjälle melko vieras aihe, mutta viime aikoina Suomeen on tullut useampia uusia laskurahoituspalvelua tarjoavia yrityksiä, joten laskurahoituksen voisi uskoa yleistyvän Suomessa samoin kuten Ruotsissa, jossa se on huomattavasti yleisempää kuin Suomessa. Toisinaan laskurahoituksesta käytetään myös termejä “laskujen myynti” ja “laskut heti rahaksi”.

Kenelle laskurahoitus soveltuu?

Laskurahoitusta on mahdollista käyttää kertaluonteisesti tai toistuvana palveluna yksittäisen, useamman tai yrityksen kaikkien laskujen rahoittamiseen. Erityisen suosittua laskurahoitus on teollisuus-, rakennus- ja kasvuyrityksissä. Laskurahoitus ei sovellu kuitenkaan ennakko-, urakka-, projekti- tai kuluttajalaskuihin. Myöskään sopimussakkoon tai liiketoimintakauppaan ei voi käyttää laskurahoitusta.

Laskurahoituksen hinta

Laskurahoitus ei ole aivan ilmaista, mutta kuitenkin edullinen ja nopea tapa saada rahoitusta yritykselle. Laskujen rahoittaja ottaa luonnollisesti rahoitusprovision, joka määritellään aina tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttavat monet eri seikat kuten laskun summa, maksuaika ja laskun maksajan maksukyky. Myös luottotappioriskin mahdollinen siirtyminen rahoitusyhtiölle voi nostaa provisiota, mutta takaa turvallisuuden.